over mij

dsc03882-1Leuk je hier te treffen! Mijn naam is Beitske Schoof  en ik ben trainer Hormoonfactor. Ik coach 40+ moeders naar een gezondere levensstijl. Nog niet zo lang geleden was ik altijd moe en zat ik helemaal niet lekker in mijn vel. Hieronder lees je mijn verhaal:

In mijn studententijd dronk ik veel te veel, ging ik structureel laat naar bed en rookte ik een pakje sigaretten per dag. Aan sporten en gezond eten had ik geen behoefte. En zoals dat wel vaker gaat als je jong bent,  had ik totaal geen last van al die slechte gewoontes.

Toen ik ging werken kwam ik tot het besef dat ik het niet zou volhouden met die ongezonde levensstijl. Ik wilde gaan hardlopen, maar ontdekte dat dat niet gaat als je veel rookt. Ik stopte dus met roken en werd lid van een hardloopclub. Ik begon me te verdiepen in gezonder eten en kocht voortaan veel groente en biologisch vlees. Mijn conditie verbeterde, ik voelde me goed en heb zelfs een marathon gelopen. Ik had een fijne baan en een prima relatie.

Tja, en toen werd het roerig: er kwam een kind op mijn 31ste, een scheiding,  een verhuizing, een nieuwe baan, een nieuwe -hele lieve!- man, weer een verhuizing, twee keer een nieuwe baan, een bedrijfje, twee miskramen en toch nog een kind terwijl ik 39 was. Pfff, tegen zoveel veranderingen was ik niet bestand. De stress én de hormonale veranderingen als gevolg van de zwangerschappen deden me – ondanks mijn gezonde leefstijl – de nek om. Ik kreeg slaapproblemen, verloor mijn energie en mijn zin in het leven. Ik kon mijn parttime baan en bedrijfje niet meer combineren met het moederschap en werd “gedwongen” fulltime moeder. Dit frustreerde me want ik was toch een vrouw van de wereld. Maar opeens was ik afhankelijk van het inkomen van mijn man.  Ik ontwikkelde onbewust een steeds slechter leefpatroon, waarbij ik bijna niet meer buiten kwam, koffie nodig had om wakker te blijven, veel snoepte omdat ik de energie “nodig” had en om me goed te voelen. Ik verloor vrienden en was heel vaak boos. Nee, het was beslist geen pretje om (bij) mij te zijn…

Gelukkig kwam ik in aanraking met de Hormoonfactor. Het redde mijn leven! Niet in één dag, ook niet in een week en zelf niet in een paar maanden. Ik heb er zeker twee jaar over gedaan om mijn geestelijke en lichamelijk gezondheid weer terug te krijgen. Maar het is me gelukt! Door mijn eetpatroon aan te passen aan mijn lichamelijke behoeftes. Door een manier van bewegen te vinden die paste bij mijn energieniveau. Door mijn mentale problemen aan te pakken en meer te ontspannen.  Het resultaat is een goede (hormoon)balans, waardoor ik letterlijk en figuurlijk weer goed in mijn vel zit. Ik ben vrolijk, gezond, energiek en gelukkig. En ik ben weer aan het werk!

Met mijn bedrijf Plan B – praktijk voor gezonder leven wil ik zoveel mogelijk 40+ moeders helpen om relaxed en gezond te leven, zodat ze zich goed voelen en energie hebben voor alle belangrijke dingen in hun leven (zoals  kinderen,  partner, vrienden, werk, reizen, familie, sporten, dansen, lachen, etc)

liefs,

Beitske Schoof
trainer hormoonfactor