Over jou

WAAR KOMEN JE KLACHTEN VANDAAN?

In mijn visie worden gezondheidsklachten en overgewicht veroorzaakt doordat je hormonaal uit balans bent. Die disbalans is vaak het gevolg van:

 • onjuiste voedselkeuzes: te weinig van het goede en te veel van het foute
 • te weinig, te veel of verkeerd bewegen
 • te veel stress, te weinig ontspanning en ongezonde gedachtes

Het is niet altijd duidelijk wat de precieze oorzaak is, want lichaam en geest zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Een ongezond lichaam zorgt voor een ongezonde geest en vice versa. Ik geef een vereenvoudigd voorbeeld:

Je bent ongelukkig/gestrest/boos/verdrietig en dus snoep je veel. Je voelt je namelijk dan – heel even – prettig en fijn. Je lichaam kan die hoeveelheid suiker in het begin nog wel verwerken en maakt dapper het hormoon insuline aan. Naar verloop van tijd raken je cellen echter ongevoelig voor insuline. Dit is de beginfase van suikerziekte. Je bloedsuikerspiegel vertoont nu grotere pieken en diepere dalen. Dit merk je zelf doordat je geen constante energie hebt. Het zorgt ervoor dat je slechter gaat slapen en steeds vaker energiedips krijgt die je alleen kunt verhelpen met het eten van koolhydraten. Uiteindelijk raak je uitgeput en ontbreekt het je aan kracht om stappen te nemen die je gelukkiger kunnen maken. Je baalt van je leven en voelt je schuldig en zwak omdat je maar blijft snoepen. Je behoefte aan troost-eten wordt alleen maar groter aan sterker….

Waar kun je deze vicieuze cirkel doorbreken? Stoppen met snoepen of de oorzaak van je ongeluk aanpakken? Beiden natuurlijk, maar dat vergt dus wel een gedegen aanpak.  

WAt NU?

Je hebt in de loop van de jaren vast al het een en ander ondernomen om af te vallen of van je klachten af te komen. De ene poging was misschien succesvoller dan de andere, maar echt tevreden over het resultaat ben je niet. Plan A werkte niet, dus daarom ben je nu op mijn website beland neem ik aan.

TIJD VOOR PLAN B!

 • Wil jij weer de baas over je gezondheid zijn?
 • Sta jij open voor een andere aanpak?
 • Wil je stoppen met symptoombestrijding?
 • Wil je ontdekken wat de oorzaken zijn van je overgewicht en hormonale klachten?
 • Wil je weten welke manier van sporten/bewegen het beste is om jouw hormonen in balans te brengen?
 • Wil je leren welke voedingsmiddelen je gezondheid versterken of juist verzwakken?
 • En ben je dus bereid om veranderingen in je eetpatroon aan te brengen?
 • Wil je uitproberen wat ontspanningstechnieken kunnen betekenen?
 • Heb je inspiratie nodig voor een gezondere levensstijl?
 • Durf je het aan?

GEEN QUICK-FIX

Als trainer Hormoonfactor richt ik me op de oorzaken van je klachten. Daarom besteed ik in het eerste gesprek veel aandacht aan wat er letterlijk en figuurlijk op je bordje ligt. Jouw verhaal, met alle ups en downs, geeft vaak al de oorzaak prijs van je klachten. En weet je de oorzaken, dan kun je veel doelgerichter aan de slag gaan met je gezondheid.

Als je kiest om je hormoonbalans te herstellen, dan betekent dat bijna automatisch dat je geen “quick-fix” kunt verwachten, hoe graag je dat misschien ook wilt. Je lichaam heeft er jaren over gaan om uit balans te raken, dus het duurt ook even voordat je weer hersteld bent. Wees dus realistisch en realiseer dat gedragsveranderingen tijd kosten en dat je lichaam maanden  (en soms jaren!) nodig heeft om zichzelf te herstellen. Bij mij duurde het meer dan twee jaar!!

Na een hormoonanalyse krijg je uitgebreid advies op het gebied van voeding, sporten en stressreductie, waarmee je aan de slag gaat. Uiteraard is het afhankelijk van de ernst van je klachten/ziekte én van je aandachtspunten (je valkuilen)) of je zelfstandig aan de slag gaat, of dat je toch liever kiest voor een coachingstraject. Jouw plan B maak je zelf, door helder je doel te verwoorden en gedragsverandering door te voeren. Ik help je graag om een duurzaam plan B te maken, waarmee jij aan de slag kunt om hormonaal weer in balans te raken!

Liefs,

Beitske Schoof | Trainer Hormoonfactor