Nieuw in het schap: Granola-repen van de Aldi

Ik vind boodschappen doen echt een feest. Ik kan uren rondlopen in een supermarkt op zoek naar nieuwe producten. Er wordt – mede door mij – veel gemopperd op de levensmiddelenbranche, omdat ze zoveel gekunstelde etenswaren maken. Ze voegen smaakversterkers, foute vetten, suiker en teveel zout toe, alles precies in zo’n goede verdeling dat het wonderbaarlijk lekker smaakt.

Het meeste “fabrieks”eten  komt echter niet door mijn strenge selectie-procedure. Mijn werkwijze is als volgt: gebruik eerst je verstand, dan je gevoel. Ik beoordeel namelijk (aan de hand van de ingredientenlijst) of een het betreffende product mijn gezondheid versterkt. Als het me gezond lijkt, dan pas bedenk ik me of het wel of niet lekker zal smaken. Lijkt het me ongezond, dan koop ik het simpelweg niet!

granola reep van de aldi

Gelukkig ontdek ik met grote regelmaat nieuwe producten in het schap. Vandaag ontdekte ik deze biologische granola-repen van de Aldi. Een soort “muesli”-reep, gemaakt van pompoenpitten (20,1%), zonnebloempitten (16,6%), witlofwortelvezels (cichorei) (15,4%), gedroogde appelstukje (15,4%), havervlokken (14,2%), meloenpitten (7,1%), kokos (5,2%), hazelnoten (4,7%).

Voordelen:

  • Biologisch
  • Zonder toegevoegde suikers en slechts een kleine hoeveelheid natuurlijke zoetmaker (appelstukjes).
  • De smaak is heel licht zoet, met een fijne crunch
  • Veel gezonde vetten en eiwitten uit noten, zaden, pitten
  • Per stuk verpakt, dus gemakkelijk mee te nemen.
  • Gluten-arm, d.w.z. er zijn geen glutenhoudende granen gebruikt, er kan wel sporen van gluten (en melk, ei, soja, pinda, sesam en anderen noten) bevatten
  • Bevat veel vezels, wat kan helpen je darmfunctie te verbeteren.

Nadelen:

  • niet echt goedkoop, met 4 repen voor 1,89, maar ach, je eet er maar ééntje per dag.
  • Helaas niet gecertificeerd glutenvrij, dus niet geschikt voor mensen met coeliakie.
  • Doordat het is gebakken, zijn (een gedeelte van) de gezonde vetten aangetast.

Al met al ga ik deze granola-repen vaker kopen. Hoe zit dat bij jou?